Matpumpa med tillbehör

Ugnsbakad matpumpa

Speciellt på hösten kan man få tag på matpumpor i affären och pumpa är bra mycket mer än bara ljuslyktor vid halloween.

Här har jag gjort en vegetarisk rätt med ugnsbakad pumpa, stekta champinjoner och avocado som serveras på en bädd av babyspenat.

Huvudingredienser

  • (ekologisk) matpumpa
  • (ekologisk) mogen avocado
  • (ekologiska) champinjoner
  • (ekologisk) babyspenat

Instruktioner

Denna maträtt är så enkel att laga att det knappt behövs några instruktioner, men ändå:

  • Sätt ugnen på ca 200 grader.
  • Klyfta pumpan och lägg i en ugnsform.
  • Ringla över olivolja och strö på flingsalt.
  • Ställ in i ugnen.
  • Skölj och hacka svampen.
  • Stek svampen i kokosfett.
  • När pumpan har fått färg och är mjuk i köttet är den klar. Tar kanske 30-45 minuter beroende på sort, din ugn och hur mogen den är.
  • Dela avocadon och ta ut fruktköttet med en sked. Gör inte detta för tidigt då den snabbt blir missfärgar.
  • Lägg upp och servera

Lämna en kommentar

Bli först att kommentera!

Notify of

wpDiscuz