Entrecote med stekta matbananer och mjölksyrade morötter serverade med hemmagjord svartvinbärsgelé på en bädd av bladspenat.
Entrecote är enligt mig kungen av kött. Saftigt och mör med relativt mycket insprängt fett. Fett som, troligen tvärt emot vad du lärt dig i skola, dessutom är nyttigt.
Huvudingredienser:
- (gräsbetes) entrecote
- (ekologiska) matbananer. Dessa ska vara ganska mogna, rejält gula med gott om svarta fläckar för bästa resultat.
- (ekologisk) bladspanat
- (ekologiska) (hemmagjorda) mjölksyrade morötter*
- (ekologisk) (hemmagjord) svartvinbärsgelé*
(*) Det går bra att köpa dessa ingredienser färdiga eller byta ut mot någonting annat. Som vanligt kolla innehållsförteckningen om du köper färdigt.
Instruktioner:
- Skär matbananen ganska tjocka i skivor.
- Platta till skivorna med tex baksidan på ett glas.
- Stek matbananen i flödigt med kokosfett på bägge sidor tills den är krispig och har fått en vacker skorpa.
- Lägg åt sidan.
- Stek entrecoten enligt önskad stekgrad. Medium rare rekommenderas.
- Låt entrecoten vila minst 5 minuter efter avlutad stekning.
- Lägg upp och servera.
Lämna en kommentar
1 Kommentar på "Entrecote med stekta matbananer och mjölksyrade morötter"
Hej! Är du fortfarande aktiv i bloggen?