Level med grönkål

Lever och grönkål

Såhär ser en riktigt nyttig tallrik ut och som fungerar lika bra som frukost, lunch eller middag.

Lever är den i särklass mest näringstäta styckdetaljen hos djur och grönkål sägs vara ett av de mest näringstäta grönsakerna. Perfekt kombo!

Gott är det också kan jag lova!

Huvudingredienser

  • ungnötslever (men går såklart bra med annan lever också)
  • (ekologisk) grönkål
  • (ekologisk) lök
  • (ekologiska) morötter
  • ekologisk kallpressad kokosolja (till stekning)

Instruktioner

  • Skär levern i tunna strimlor.
  • Strimla morötterna och löken.
  • Repa grönkålen (dra bort bladen från stammen).
  • Stek levern i rikligt med kososfett. Krydda efter behag.
  • När levern börjar få fin färg lägg den åt sidan.
  • Stek därefter löken och morötterna. Detta sker bäst på lite lägre värme så att löken får karamelliseras lite.
  • När löken och morötterna är klara lägg dem åt sidan tillsammans med levern så hjälps dem åt att hålla värmen.
  • Sist men inte minst, lägg grönkålen i stekpannan och fräs lite kort tills den mjuknar något. Det kan gå enklare om man slår i en svätt vatten i pannan. Tillsätt mer kokosfett om det behövs.
  • Värm på levern lite om den hunnit kallna.
  • Lägg upp på tallrik och ät.

Lämna en kommentar

Bli först att kommentera!

Notify of

wpDiscuz