Såhär ser en riktigt nyttig tallrik ut och som fungerar lika bra som frukost, lunch eller middag.
Lever är den i särklass mest näringstäta styckdetaljen hos djur och grönkål sägs vara ett av de mest näringstäta grönsakerna. Perfekt kombo!
Gott är det också kan jag lova!
Huvudingredienser
- ungnötslever (men går såklart bra med annan lever också)
- (ekologisk) grönkål
- (ekologisk) lök
- (ekologiska) morötter
- ekologisk kallpressad kokosolja (till stekning)
Instruktioner
- Skär levern i tunna strimlor.
- Strimla morötterna och löken.
- Repa grönkålen (dra bort bladen från stammen).
- Stek levern i rikligt med kososfett. Krydda efter behag.
- När levern börjar få fin färg lägg den åt sidan.
- Stek därefter löken och morötterna. Detta sker bäst på lite lägre värme så att löken får karamelliseras lite.
- När löken och morötterna är klara lägg dem åt sidan tillsammans med levern så hjälps dem åt att hålla värmen.
- Sist men inte minst, lägg grönkålen i stekpannan och fräs lite kort tills den mjuknar något. Det kan gå enklare om man slår i en svätt vatten i pannan. Tillsätt mer kokosfett om det behövs.
- Värm på levern lite om den hunnit kallna.
- Lägg upp på tallrik och ät.
Lämna en kommentar
Bli först att kommentera!