Hälleflundra med sparris och rödbetor

Hälleflundrafilé med sparris och rödbetor

En riktig delikatess. Liten hälleflundrafilé med sparris, rödbetor, kantareller och löjrom.

Perfekt för fredagens middag

Huvudingredienser

  • (vildfångad) liten hälleflundrafilé
  • Löjrom (eller annan rom utan tillsatser, endast rom och salt ska det vara)
  • Kantareller
  • (ekologiska) små färska rödbetor
  • (ekologisk) sparris

Instruktioner

Som vanligt är mina maträtter mycket enkla att laga.

  • Skär av blasten på rödbetorna men spara några centimeter närmast rotknölen.
  • Lägg rödbetorna i lättsaltat kokande vatten. (Tar kanske 30-40 minuter att koka klart)
  • Stek kantareller och sparris i kokosolja.
  • Stek fisken lätt. Fisk ska inte överstekas.
  • Lägg upp och servera.

Lämna en kommentar

Bli först att kommentera!

Notify of

wpDiscuz